Picnic

LST verduurzaamt en versnelt ons logistiek proces.

Picnic foto 2

Industrie

Supermarkt

Specialisme

Online boodschappen

Onze oplossing

Linerfree Sticky Tag

Picnic

Picnic is een online supermarkt die boodschappen rechtstreeks en 100% elektrisch bij mensen thuis bezorgt. Klanten kunnen via de Picnic-app of website hun boodschappen bestellen, variërend van verse producten tot huishoudelijke benodigdheden. Picnic maakt gebruik van geavanceerde logistiek en technologie om efficiënt te opereren en zo voedselverspilling te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. Het bedrijf staat bekend om zijn focus op gemak, klantenservice en innovatie in de supermarktbranche.

Vraag

De samenwerking tussen Picnic en ID Label begon met een inspirerende brainstormsessie, waarin we verkenden of en hoe we hen van dienst konden zijn. Op dat moment had Picnic nog geen specifieke vraag of probleem geïdentificeerd waarvoor ze direct een oplossing zochten. Gedurende ons gesprek kwamen we echter tot een interessant inzicht. Picnic gebruikt transportkarren in hun logistieke centra, elk voorzien van een sticker met een QR-code. Na gebruik moeten deze stickers telkens worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe. Dit proces veroorzaakte niet alleen extra werk, maar ook onnodig afval. We realiseerden ons dat hier de kans lag om een groenere en efficiëntere oplossing te introduceren.

Picnic foto 3
Picnic foto

Oplossing

We hebben Picnic een speciaal type label aangeboden, de 'Linerfree Sticky Tag', gemaakt van papier dat geen lijmresten achterlaat of backing draagt. Doordat dit materiaal geen (silicone) backing heeft, is het een milieu bewuste keuze en scheelt het ook nog eens een hoop afval. Deze LST labels, die alleen als lus op zichzelf kleven, kunnen direct aan de transportkarren worden geplakt en laten geen residu achter bij verwijdering. Dit betekende dat Picnic niet langer stickers hoefde te verwijderen en af te voeren na elk gebruik van de transportkarren, waardoor ze tijd en middelen konden besparen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk konden verkleinen.

Resultaat

Het resultaat was een win-winsituatie waarbij Picnic kon profiteren van verbeterde operationele efficiëntie en een verminderde impact op het milieu. Deze succesvolle samenwerking toont aan hoe een open en collaboratieve benadering van probleemoplossing kan leiden tot innovatieve oplossingen die waarde toevoegen voor alle betrokken partijen

Contact

Van idee naar ID?
Kom in contact met Alexia!

Foto rond alexia

Vertel haar jouw idee en samen komen jullie tot de oplossing die het beste antwoord geeft op jouw vraag. Een offerte. Of misschien wel maatwerk!

Andere succes­verhalen

Met de hulp van ID Label hebben we ons stickerproces geoptimaliseerd en afval verminderd.

Elwin Vos - Picnic

Van Idee naar ID

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!