18-05-2022

Polmo, hittebestendig kunststof

Op zoek naar labels die je zelf kunt inprinten? Bekijk dan eens dit unieke materiaal, Polmo. Polmo is een gecoat polyester/kunststof, de labels zijn zelf in te printen of te beschrijven én ze zijn weersbestendig. Daarbij is Polmo tot op zekere hoogte ook nog eens hittebestendig! Martin van Essen vertelt ons hieronder meer over dit bijzondere materiaal.

Terug in de tijd

Martin neemt ons mee terug in de tijd: "Jaren terug waren de pinfeed computerlabels bij ons erg populair. Dit waren de voorlopers van onze huidige Polmo labels. Deze werden door de klant geprint op een matrix printer en werden ook wel kettingformulieren genoemd.
Door de tijd heen zijn we meer gaan automatiseren, pinfeed labels kwamen te vervallen en een alternatief werd ontwikkeld, Polmo. Een kunststof die je door je eigen laserprinter kan halen. Nu hoef je niet meer te investeren in een matrix printer, maar kun je de labels bedrukken met je eigen kantoor printer".

Wat is Polmo nu eigenlijk precies?

"Polmo is een polyester met speciale coating, waardoor deze uitermate geschikt is om te bedrukken of om door een laserprinter te halen. Polyester is de enige kunststof die de piektemperaturen van een laserprinter aan kan, de temperaturen van zo'n printer kunnen oplopen tot wel 180 ℃. De coating op het polyester zorgt er voor dat niet alleen het label, maar ook de bedrukking weersbestendig is", legt Martin uit.

Heel veel mogelijkheden

Martin gaat verder, "Natuurlijk zijn er veel verschillende toepassingen voor Polmo, maar we merken dat voornamelijk bedrijven uit de staal- en beton industrie veel gebruik maken van deze labels. Voor bedrijven die genoeg hebben aan kleinere aantallen labels zijn de op maat gemaakte A4 vellen echt ideaal."
"Je kunt zelf kiezen hoeveel en hoe groot je de labels op zo'n A4 vel wilt hebben, doormiddel van een perforatielijn zijn ze eenvoudig van het vel af te scheuren. Wij zorgen er voor dat je eigen informatie voorbedrukt wordt, waarna je de labels zelf kan 'naprinten' met de gewenste opdruk", eindigd Martin.

Voor grotere oplages hebben we uiteraard ook een oplossing, een thermotransfer printer met labels op rol.

Neem voor vragen of informatie gerust even contact met ons op.

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!