02-11-2021

'Anders zit ik hier dag en nacht'

Serge Lips

ID Label krijgt steeds meer ‘gezicht’: dit keer stelt Serge Lips zich voor. Serge is onze general manager, met een bijzonder gevarieerde achtergrond in de grafische sector. Maar daar heeft deze bakker zijn brood niet leren bakken…

Duidelijkheid

Serge: “Jacco van Mierlo was in 2013 op zoek naar een tijdelijke vervanger voor één van zijn medewerkers. Ik werkte bij een drukkerij die toen midden in een grote reorganisatie zat: de contacten bestonden al en het verband was snel gelegd. Ik ben Jacco gaan helpen met orders en accounts. De bedoeling was een half jaar, maar dat is ‘iets’ langer geworden.

In 2016 zijn we samengegaan tot ID Label”, vertelt Serge. We merkten al snel dat er zowel intern als extern behoefte bestond aan duidelijkheid over onze structuur.” Serge vervolgt: “Martin stuurt de productie aan, Jacco richt zich op sales en ik bepaal de visie en stel de doelen voor de toekomst. Die verdeling is automatisch zo gegroeid. Het was een natuurlijk proces, wat door de formalisatie duidelijkheid biedt aan onze klanten, maar ook aan onze medewerkers in de productie.”

Uitdaging

Serge: “Het is voor mij de uitdaging iedereen in het juiste spoor te laten lopen. Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd over leidinggeven en motiveren. Het is erg van deze tijd om medewerkers voortdurend uit te dagen zijn of haar eigen niveau te verbeteren. Ik stel heel vaak de vraag: ‘wat zou je eigenlijk willen doen; waar word je gelukkig van?’ Voor mezelf gaat dat ook op: ik hou van uitdagingen!

Dat blijkt wel als Serge over zijn achtergrond vertelt: “Ik ben opgeleid tot brood- en banketbakker! Ik heb dat ook als werk gedaan, maar al snel merkte ik dat daar weinig uitdaging in zat. Via een vriend die bedrijfsleider in een drukkerij was, ben ik in de grafische sector terecht gekomen. Ik heb me daarin ook voortdurend ontwikkeld: opleidingen, van kleine naar steeds grotere drukpers en heel veel verschillende functies! Het was een soort sneeuwbaleffect van uitdagingen, waardoor ik uiteindelijk projectmanager was.”

En toen kwam de reorganisatie en hing Jacco van Mierlo aan de lijn… Serge: “Inderdaad. En nu heb ik weer een nieuwe uitdaging gevonden. Ik ben nogal perfectionistisch, maar ik heb wel geleerd dat je niet alles zelf kan doen. Delegeren is een kunst en dat krijg ik steeds beter onder de knie.

Bromfietsen

“Mijn vrouw laat me los me in de keuzes die ik maak op werkgebied. Ze staat volledig achter me: ‘Als je maar plezier hebt in je werk’, zegt ze dan. We wonen met onze zoon in Zevenbergen en in het weekend ga ik graag een rondje op mijn mountainbike rijden. En ik hou van oldtimer bromfietsen opknappen! Mijn zoon en ik zijn nu bezig met twee honda’s uit de jaren tachtig en in onze woonkamer staat een Italiaanse racer uit 62 : een echt designmodel!”

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!