02-06-2021

'Duurzaam innoveren en ontwikkelen'

Jacco van Mierlo

Jacco van Mierlo is tussen de drukpersen geboren. Zijn vader had in Heeze een drukkerij aan huis. Later heeft hij die drukkerij van zijn vader overgenomen. Door zijn opleidingen, kennis en jarenlange ervaring heeft hij een groot netwerk opgebouwd in de grafische branche.

Focus

Vandaag de dag richt Jacco zich met ID Label vooral op duurzame ontwikkelingen en innovaties. Jacco: “In 2016 heb ik mijn drukkerij verkocht aan de Esveco Groep. Zij hadden mij al eerder benaderd en na zorgvuldige overwegingen heb ik die stap gezet. Door de overname en daardoor het ontstaan van ID Label, ben ik veel meer in de gelegenheid me te richten op sales en productontwikkeling.”

“Met ID Label bieden we vooral labeloplossingen voor alle sectoren en marktsegmenten. De afgelopen tijd hebben we ons gefocust op food & drinks. Nu richten we ons steeds meer op de bouw, de industrie en ook de medische sector.” Jacco vervolgt: “Met name de identificatie van producten biedt nog veel kansen. Voor kaartjes, labels en etiketten op rol zien we veel kansen met unieke QR-codes, barcodes en variabele data.

Oplossingen en tevreden klanten

“Onze klanten oplossingen bieden voor hun ‘problemen’", vertelt Jacco. “Met ID Label bieden wij een compleet proces. Bijvoorbeeld met onze kunststof labels, die we op rollen leveren in combinatie met de bijbehorende printers. We zetten ook al een stap naar de toekomst met nog slimmere oplossingen op het gebied van unieke QR-codes en unieke nummering. We leveren zelfs ook al RFID tags voor logistieke toepassingen.” Jacco vervolgt: “Onze kracht is meedenken en maatwerk leveren!”

Jacco: “Ontwikkelen is een voortdurend proces. We zijn continu op zoek naar efficiënte en duurzame oplossingen. Dat kan een intensief proces zijn: we hebben voor een klant een zelfklevend, transparant label ontwikkeld dat thermisch te printen is zonder dat het een grijze gloed heeft. Voorheen bestelde hij dat in China, nu konden wij een regionale oplossing bieden aan een tevreden klant!”

Team & duurzaam

“We werken met een fantastisch team! Iedereen heeft zijn eigen specialismes. Er is veel kennis in huis en onze grafische achtergronden sluiten naadloos aan. Ik kan me geen betere collega’s wensen, ook in sociaal opzicht!”

 “We hebben groeiambities en zetten vol in op de transitie naar duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld met kunststof labels en recyclebare materialen. Duurzaamheid is echt één van onze pijlers. Daar valt nog veel te bereiken met materialen, inkten en recycling. Het is mijn uitdaging slimme en innovatieve oplossingen te blijven ontwikkelen. Met ID Label als onderdeel van de Esveco Groep hebben we veel slakracht. Er zijn kansen genoeg voor de toekomst!”

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!