05-10-2021

Yupo Tako: nooit meer lijmresten

ID label sticker

We kennen het verschijnsel allemaal: je hebt een nieuwe – vul in naar voorkeur – gekocht en in je enthousiasme trek je de sticker eraf… Jammer, hoor. Lijmresten zijn lang niet altijd even eenvoudig te verwijderen. Niet getreurd: met onze zuignapsticker bieden wij een oplossing die geen sporen achterlaat!

Duurzaam

Serge Lips, general manager bij ID Label: “Een grote klant van ons, een producent in rvs-gebruiksartikelen, had veelvuldig met dit probleem te maken. Daarom leveren wij zuignapstickers: de voordelen gaan overigens verder dan het niet achterlaten van lijmresten!”

Serge vervolgt: “De stickers zijn eindeloos herbruikbaar. Wanneer je ze van het éne voorwerp verwijdert, kan je ze op het volgende gladde en schone materiaal hergebruiken! Bovendien is het een recyclebaar product, wat het samen met de mogelijkheid tot eindeloos hergebruik nog duurzamer maakt. Wat ‘hergebruikt betreft, is het natuurlijk wel afhankelijk van de boodschap die je wil communiceren met de stickers…”

Japans

“Yupo Tako is het Japanse woord voor zuignap”, vertelt Serge. “En dat is precies wat deze sticker zijn speciale werking geeft. Met dank aan de Japanse ontwikkelaars en de zuignappen van octopussen als voorbeeld. De achterzijde van de sticker bestaat uit een folie met microzuignapjes. Die zuignapjes trekken vacuüm tegen een vlakke ondergrond. Ze zorgen ervoor dat de stickers altijd blijven plakken. Dit in tegenstelling bijvoorbeeld tot statische stickers, die bovendien niet overal toegepast kunnen worden, omdat ze door hun statische werking processen verstoren.”

zuignapstickers

Exclusief

“Onze stickers worden bijvoorbeeld ook gebruikt door een garagebedrijf, die tijdloze boodschappen met de stickers communiceert op auto’s in de showroom. Het is een high end product, wat voor specifieke doeleinden gebruikt wordt. De stickers hebben hun waarde, omdat ze het risico van lijmresten uitsluiten. Het is een heel mooi product, met een specifieke toegevoegde waarde!”

Wil je meer weten over onze zuignapstickers of heb je andere vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op.

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!