03-08-2021

Voedselveilige IJS-steker

Aan labels die in contact komen met voeding zijn extra strenge eisen verbonden. De PEM-labels die wij verkopen, hebben onder andere een voedselveilig certificaat. We hebben nog diverse andere materialen die aan deze eisen voldoen. We kunnen bijvoorbeeld ook een gecertificeerd laminaat toepassen.

Uitdaging

‘We willen een kaartje met een unieke code voor een winactie. En dat willen we in een softijsje kunnen steken.’ Met deze vraag kwam DUPON uit Heeze naar ons toe. Zij zijn bekend van de softijs automaten. Natuurlijk zijn we die uitdaging aangegaan! Na uitvoerig overleg met de klant wilde wij dit product niet leveren zonder de garantie van voedselveiligheid.

Uitvoering

We hebben de labels geprint op een voedselveilig kunststof met een QR-code en een unieke win-code. Daarna hebben we de ijsstekers voorzien van een gecertificeerd voedsel veilig laminaat. Zo komt het ijs niet in contact met de inkt en ontstaat er geen migratie!

Ontwikkelen

Er komt steeds meer vraag naar voedselveilige producten in zelfklevend, kunststof en karton. Wij denken mee in oplossingen en ontwikkelen vervolgens een pasklaar product, wat bij de omgeving van het product past.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van onze voedselveilige labels contact met ons op via 0184-647781 of info@idlabel.nl.

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!