16-11-2021

'Van A tot Z ontzorgen'

Van de Vin ramen en kozijnen

Van de Vin Ramen en Kozijnen is een familiebedrijf uit het Brabantse Heeze. Al meer dan zestig jaar ‘timmert’ Van de Vin aan de weg. Aanvankelijk als allround timmerbedrijf voor woningen. In de jaren ’80 maakten de zoons die in het bedrijf waren gekomen de keuze voor houten kozijnen en ramen. Inmiddels zijn zij landelijk één van de grootste producenten!

Innovatief

Rudolph den Boer is applicatiebeheerder bij Van de Vin Ramen en Kozijnen. “Wij nemen een heel scala aan stickers af bij ID Label. En dat doen we al heel lang, we zijn misschien wel één van hun oudste klanten!”

“Op dit moment is ID Label onder andere bij een innovatief project betrokken”, vertelt Rudolph. “Voor de identificatie van kozijnen tijdens heel het productieproces hebben we een vraag bij hen neergelegd. ID Label heeft met ons meegedacht en we zijn tot een oplossing gekomen, waarbij zij transparante, zeer goed klevende stickers leveren. Daarnaast leveren ze printers, specifieke printerlinten en verzorgen ze de software voor de aansturing van de printers.” Rudolph vervolgt: “De transparante stickers van drie bij drie centimeter worden in de linkeronderhoek van de ramen geplakt. Wij printen daarop een QR-code. Met behulp van die code volgen wij de kozijnen en ramen door alle fases van het productie- én bouwproces!”

Ontlasten

Rudolph: “De eis die we aan de stickers stellen, is dat ze in elk geval het proces tot en met de bouwtijd doorstaan. Dat betekent dat ze tegen weer en wind bestand moeten zijn. ID Label heeft goed met ons meegedacht en heeft behalve de stickers ook maatwerk geleverd met de printers en de printlinten, die speciale hars bevatten. Nu is het mogelijk de QR-code met een mobiele telefoon te scannen. Wanneer er onregelmatigheden zijn, zoals breuken, barsten of slechte kitnaden, kan de aannemer met behulp van een app in één contactmoment de problemen voor het unieke kozijn melden. Op deze manier ontlasten we de opdrachtgever en ons zelf met zoek- en uitzoekwerk!”

Van de Vin servicecode

Hoogwaardig product

“De serviceapp is ontwikkeld door Tableaux, hier uit Heeze, en de software door Matrix Software. In combinatie met de complete dienstverlening van ID Label bieden we zo een innovatief volgsysteem. Het wordt door opdrachtgevers en andere betrokkenen zeer positief ontvangen! ID Label heeft actief meegedacht in dit proces over het type stickermateriaal, de afmetingen van het maatwerk en het leveren op rol. Ze hebben ons geadviseerd welke printers en printlinten we nodig hebben en hebben ons geholpen met de implementatie. Ze hebben ons naar volle tevredenheid van A tot Z ontzorgt! Ze zijn meedenkend en pragmatisch. ID Label levert een hoogwaardig product!”

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!