11-05-2021

Knoopmachine verbindt onze dienstverlening

Knoopmachine

Wij maken al sinds jaar en dag gebruik van onze ‘knoopmachine’. Daarmee zijn we één van de weinigen in Nederland. Onze general manager Serge Lips vertelt over de ins en outs van deze machine, die een grote rol speelt in onze dienstverlening!

Sinds 1995

“Ik heb het net even nagevraagd, maar we hebben de knoopmachine al sinds 1995! Eigenlijk hebben we er twee, maar de tweede machine gebruiken we voornamelijk als back-up, of voor kleine opdrachten wanneer de andere machine langere tijd in gebruik is.” 

“De machine ponst een gaatje, voert het draadje door en knoopt de uiteinden aan elkaar. Aanvankelijk hebben we de machine aangeschaft om koordjes door labels te voeren en te knopen. Inmiddels zetten we hem ook veelvuldig in om miniboekjes van een geknoopte draad te voorzien.” Serge vervolgt: “We gebruiken de knoopmachine dagelijks. We kunnen zowel elastische of katoenen draadjes doorvoeren en knopen. De draadjes kunnen we in allerlei kleuren leveren! Bekijk de video om te zien hoe de machine werkt!”

Snelheid

Serge: “De knoopmachine kan verschillende formaten papier en karton verwerken, tot A5 aan toe. Van kleine hoeveelheden, tot zeer groot: vanaf duizend exemplaren tot wel 500.000! Afhankelijk van de productie knoopt de machine tussen de 2500 en 5000 draadjes per uur!” Serge: vooral de snelheid van de machine maakt hem onderscheidend. De goede doorlooptijden én de constante kwaliteit zijn de belangrijke factoren: elk draadje even lang, elke knoop hetzelfde.”

“Het is een ingewikkelde machine”, vertelt Serge. “Wij zetten een speciale operator in, met veel ervaring. Er zijn zoveel varianten mogelijk, dat het goed instellen van grote opdrachten wel uren in beslag kan nemen. Dat is echt vakwerk. Het omgaan met deze machine vereist een specifieke opleiding! Als de machine eenmaal draait, kan hij heel lang doorgaan.”

Dienstverlening

Serge: “Vooral sinds we ook onze miniboekjes verwerken op de machine, merken een toenemende vraag naar luxe oplossingen. Onze klanten willen hun premium boekje voorzien van een premium koordje. Daarvoor bieden we bijvoorbeeld veter koordjes aan, met netjes afgewerkte uiteinden.”

Serge besluit: “Deze machine is een verbindende factor in onze dienstverlening. We zetten hem in voor onze eigen productie, maar we knopen ook veel in opdracht. Dat is het voordeel dat we één van de weinigen zijn met zo’n machine. De bediening is zo specialistisch, dat veel klanten dit werk graag aan ons overlaten!”

Ben je benieuwd hoe we jou van dienst kunnen zijn met onze knoopmachine? Neem dan contact met ons op via 0184-647781.

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!