04-05-2021

'Goed gevoel over de samenwerking!'

Bottel Beer

Wij hebben samen met Bottel Beer een miniboekje ontwikkeld. Het premium boekje telt zes pagina’s, wordt met een elastiekje aan de karakteristieke flessen bevestigd en is voorzien van een QR-code. Hoe is het zo gekomen? Maximiliaan Teeuwen van Bottel Beer uit Amsterdam vertelt over onze samenwerking.

Premium products

Bottel Beer is de logistieke schakel tussen zo’n 25 brouwerijen van speciaalbieren en de consument. Bottel Beer zorgt dat je via hun webshop of via verkooppunten een zo vers mogelijk speciaalbier kan drinken. Maximiliaan is bij het Amsterdamse bedrijf verantwoordelijk voor marketing.

“We zijn Jacco van Mierlo van ID Label tegengekomen op de Horecava. Op deze horecavakbeurs raakten we aan de praat en hebben we direct goed geschakeld. Met onze unieke flessen leveren wij een premium product. Wij waren op zoek naar een middel om de premium status te onderstrepen, een marketingtool om contactgegevens te genereren en een manier om aan storytelling te doen.”

QR-codes

Maximiliaan vervolgt: “De ideeën van Jacco klonken ons als muziek in de oren. Het blijkt dat ID Label veel meer mogelijkheden kan bieden dan wij voor ogen hadden. Stickers en unieke krascodes voor winacties zijn marketingtools waar we in de toekomst zeker mee aan de slag kunnen! Maar om te beginnen hebben we gekozen voor de miniboekjes. De QR-codes in de boekjes linken door naar onze website. Door het contactformulier in te vullen kom je op onze ‘taplijst’.  Je wordt op de hoogte gehouden van de biersoorten die worden afgetapt in de verschillende brouwerijen. Vervolgens kan je een bestelling plaatsen die thuis wordt bezorgd.”

Maximiliaan: “We leveren ook aan zo’n ruim honderdvijftig verkooppunten: slijterijen en supermarkten. In alle gevallen geldt dat wij ervoor zorgen dat jij je bier zo vers mogelijk kan drinken! Wij leveren wekelijks vers bier. Afhankelijk van het seizoen en afhankelijk van het aanbod van de aangesloten brouwerijen. Je kan elke week bestellingen plaatsen.”

Gevoel

“De samenwerking met ID Label bevalt uitstekend”, vertelt Maximiliaan. “Tijdens de Horecava hebben we een interessant gesprek gehad met Jacco, waardoor we veel inspiratie hebben opgedaan. Het vervolgtraject is ook prima voor elkaar: we hebben vijfduizend boekjes besteld, waarvan er nu duizend uit zijn gegaan. Dat heeft al zo’n vierhonderd concrete namen op onze lijst opgeleverd!”

Maximiliaan besluit: “We hebben vriendelijk en fijn contact met ID Label. Onze keuze is op gevoel gemaakt en daar hebben we geen seconde spijt van. De ontwikkeling van de boekjes is prima verlopen. ID Label heeft goed met ons meegedacht en ze bieden veel duidelijkheid. Wij zijn blij met onze soepele samenwerking!”

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!