20-04-2021

'De nieuwste en de jongste!'

Alexia Huurman voorstellen

Wij hebben ons team sinds afgelopen oktober versterkt met onze eigen DTP’er! Alexia Huurman verzorgt inmiddels alweer een paar maanden ons DTP-werk: fijn om iemand in huis te hebben die deze taak op zich neemt.

Korte lijnen

“Het grote voordeel is dat DTP-werkzaamheden voortaan ‘in huis’ gedaan kunnen worden”, vertelt Alexia. “Voorheen werd dat werk gedaan bij een partner-bedrijf binnen de bedrijvengroep. Nu ik hier bij ID Label ben, zijn de lijntjes veel korter en kunnen we sneller handelen.”

Creatief

“Het creatieve deel van mijn werk bestaat uit het doorvoeren en bewaken van onze nieuwe huisstijl. Het is mijn verantwoordelijkheid dat al onze promotieartikelen voldoen aan de richtlijnen van de huisstijl.” Alexia: “Als DTP’er hou ik me bezig met het drukklaar maken van ontwerpen voor opdrachtgevers. Nadat de klantwens is bepaald, leveren zij doorgaans bestanden aan die ik controleer voordat deze gedrukt worden. Bestandscontrole is belangrijk werk: het is een extra kwaliteitsslag om zeker te zijn dat de goede labels gedrukt worden.”

“Na mijn opleiding Mediavormgeven aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam ben ik ‘via via’ bij ID Label terecht gekomen. Het vooruitzicht om op DTP-gebied efficiënter te kunnen werken, werkte in mijn voordeel. Inmiddels heb ik hier een lekker plekje gevonden: het bevalt me hartstikke goed binnen het team, al ben ik dan de nieuwste en de jongste!” Alexia vervolgt: “Mijn ambitie is om zoveel mogelijk te blijven leren. Ik wil meegroeien met ID Label en probeer me ook meer te ontwikkelen in het creatieve deel van mijn werk.”

Eerste baan

“Ik ben twintig jaar jong en dit is mijn eerste baan na mijn opleiding. Ik ben geboren in Dordrecht en heb twintig jaar in Papendrecht gewoond. Ondertussen woon ik sinds kort samen met mijn vriend in Kinderdijk. Hij komt uit Alblasserdam en nu wonen we daar vlakbij, in een fijn huisje uit 1900. Er moest veel aan geklust en opgeknapt worden: we hebben veel hulp gehad en we zijn samen erg tevreden. Samenwonen is toch fijner en gezelliger dan bij elkaar langsgaan, zeker in deze tijd.”

Alexia: “Zwemmen is heel lang mijn sport geweest, in verschillende disciplines. Ik deed zowel aan synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen áls waterpolo. Maar ik ben daar inmiddels alweer een jaar geleden mee gestopt. Een echte sport beoefen ik nu niet, maar als ik de kans krijg ga ik een stukje hardlopen of wandelen. En ik probeer wel eens te korfballen, maar dat stelt nog niet veel voor. Verder hou ik ervan om digitaal te tekenen en te fotograferen: dingen waar ik tijdens mijn opleiding minder mee te maken heb gehad.”

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!