07-09-2021

'Gespecialiseerd in labels'

Martin van Essen

Martin van Essen loopt al meer dan 25 jaar mee in de grafische sector. Tot 2013 had hij zelfs zijn eigen grafische bedrijf, wat zich toespitste op kunststof labels. Na de overname door Esveco en de toevoeging van drukkerij Van Mierlo in 2016, kreeg ID Label zijn definitieve gezicht: gespecialiseerd in labels én meer!

Groei

“Je moet onze groei zien in combinatie met onze bredere dienstverlening. Waar ik me met name op kunststof labels richtte, is ons assortiment inmiddels veel groter. Miniboekjes bijvoorbeeld spelen een belangrijke rol: het zijn weliswaar geen labels, maar ook wel weer een vorm van identificatiemiddelen. Met miniboekjes ben je in staat je product een heel eigen identiteit of imago mee te geven!” Hij vervolgt: “Onze focus ligt al jaren op ‘groei’. Corona heeft daar afgelopen jaren invloed op gehad, omdat sommige sectoren die wij bedienen de gevolgen van het virus flink hebben gevoeld.”

Ambitie

Martin: “Mijn rol is in de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. Ik hou me bezig met klantcontact, orderbegeleiding en het aansturen van de productie. Mijn achtergrond ligt ook in de praktijk: wanneer het nodig is, kan ik bijspringen in het productieproces. Bijvoorbeeld in de afgelopen vakantieperiode. Ik voel me hier goed op mijn plek bij ID Label. Ik heb veel vrijheid om beslissingen te nemen en ik zie het als ambitie om te blijven bijdragen aan onze groei!” Martin vertelt verder: “Naast onze groei, hebben we ons ook ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid. Dat is een bewuste keuze: milieubewustzijn neemt een steeds belangrijkere plek in heel onze samenleving in.”

Team

“Eén van de redenen van ons succes is het hechte team waarmee we werken. Het zegt genoeg dat er nauwelijks verloop is: we hebben specialisten op allerlei gebieden en de neuzen staan dezelfde kant op. We weten allemaal welke kant we op willen en iedereen steekt daar graag de handen voor uit de mouwen! En als ik mijn handen niet uit de mouwen steek, doe ik het rustig aan. In Brandwijk, waar ik woon met mijn zoons, stap ik op de solex om toertochten te maken. Voordat ik het weet, heb ik zeventig of tachtig kilometer op de teller staan!”, zegt Martin.

Meedenken en oplossingen bieden. Wij zetten onze vakkennis in om jouw idee te vertalen naar een passend label!